Over

Marcel Verheggen is thans als organist verbonden aan de St. Servaasbasiliek in Maastricht. Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus geeft hij vele concerten in binnen- en buitenland  (zoals in November 2010 een concerttournee door Rusland, waarvan hier enkele foto’s te zien zijn) en maakt hij geregeld radio- en CD-opnames. Hij is een graag geziene gast in het Orgelpark te Amsterdam. Hij beheerst een groot aantal werken uit het hele repertoire, variërend van vroeg-renaissancemuziek tot en met hedendaagse werken en première-uitvoeringen zoals de compositie ‘Cathédrales’van Jean Lambrechts die in september 2012 in première ging.

Op internationale orgelconcoursen behaalde hij diverse prijzen voor zowel interpretatie als improvisatie. Verder is hij orgeldocent aan het Conservatorium te Maastricht, en geeft hij meestercursussen in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij gecertificeerd adviseur van de Klokken- en Orgelraad waar hij betrokken is bij nieuwbouw- en restauratieprojecten. Hij is lid van het CvON, het College van Orgeladviseurs Nederland, en van de examencommissie van de LOTO, de Landelijke Opleiding tot Orgeladviseur. Tevens is hij redacteur bij het NIvO, het Nationaal Instituut voor de Orgelkunst. Hij is artistiek leider van de Maastrichtse orgelserie “Pro Organo”.

Naast zijn activiteiten als solist is hij ook actief als begeleider van koren en solisten. Het promoten van de orgelcultuur onder de jongeren is eveneens een prioriteit. Hij geeft kinderconcerten (klik hier voor een voorbeeld) en demonstreert geregeld het orgel aan middelbare scholieren.